24.03.2012

WordPress

WordPress er i dag den mest utbredte publiseringsløsningen på Internett, med millioner av nettsider og titalls millioner brukere hver eneste dag. Innertier Webdesign har etterhvert opparbeidet lang erfaring og mye kompetanse rundt WordPress, og i økende grad er det løsninger basert på WordPress som tilbys våre kunder. For mange av våre kunder anbefaler vi nå WordPress, les mer om dette nedenfor.

Hva er WordPress?

WordPress er et topp moderne publiseringssystem for web (også kalt innholdsstyringssystem; engelsk: «Content Management System» eller CMS) skrevet i PHP og som benytter seg av en MySQL-database i bunn. WordPress brukes for å administrere webinnhold som oppdateres ofte, spesielt blogger, men kan også benyttes for andre typer nettsteder. Den er distribuert under GNU General Public License, og er således fritt tilgjengelig for bruk og videre tilpasning.

Hvorfor velge WordPress?

WordPress har mange fordeler og vil være et fornuftig valg i svært mange tilfeller. Med WordPress får man veldig mye «gratis» («out of the box») som bidrar til at man hurtig kommer opp med en funksjonell og utseendemessig professjonell nettside. Blant annet er det særdeles enkelt å designe en nettside som fungerer bra på ulike enheter og skjermstørrelser.

Men WordPress er ingen «silver bullet» – løsningen på alle mulige ønsker og behov. I enkelte tilfeller vil en skreddersydd løsning fra Innertier Webdesign være å foretrekke. Ta kontakt for mer info.

Fra skreddersøm til WordPress

Innertier Webdesign er behjelpelige med flytting av nettsted basert på skreddersøm over til WordPress. Ta kontakt for mer info og pristilbud.

WordPress.com vs. WordPress.org

  • WordPress.com er for deg som ønsker en personlig blogg uten å gå til anskaffelse av eget domene og hostingtjeneste.
    Nettadressen for ditt nettsted vil typisk være http://mitt-nettsted.wordpress.com
  • WordPress.org er for deg som selv ønsker å hoste WordPress installasjonen og som har et eget domene; nettadressen
    vil med andre ord være som den er i dag (eller en du velger). Man er da selv ansvarlig for installasjon, konfigurering
    og annen administrasjon av WordPress.

Innertier Webdesign jobber utelukkende med løsninger basert på WordPress.org; altså egne installasjoner av WordPress.

Lær mer om WordPress